25 Ocak 2010 Pazartesi

EKLER PASTA TARİFİ


EKLER PASTA......
MALZEMELER:
.100GRAM MARGARİN
.1SU BARDAĞI SU
.1SU BARDAĞI UN
.1ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
.YARIM ÇAY KAŞIĞI TUZ
.4ADET YUMURTA
.....................................
-KREMASI İÇİN-
.2ADET YUMURTA
.YARIM SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
.1ÇAY BARDAĞI UN
.1.5SU BARDAĞI SÜT
.1ÇAY KAŞIĞI VANİLYA
.LİMON KABUĞU RENDESİ
.1ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
................................................
-ÜZERİNE-
.100GRAM BİTTER ÇİKOLATA
.1ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN
.1ÇORBA KAŞIĞI SÜT
...................................................................................................
-YAPILIŞI-
-SU VE MARGARİNİ BİR TENCEREYE ALIP,ATEŞE KOYUN
-ŞEKER VE TUZU KATIN
-KAYNAMAYA BAŞLAYINCA UNU BİR KEREDE EKLEYİP,KARIŞTIRARAK 5-10DAKİKA PİŞİRİN VE ATEŞTEN ALIN
-HAMUR ILININCA YUMURTALARI TEKER TEKER KIRIP YEDİRİN
-HAMUR NE FAZLA KATI NE FAZLA YUMUŞAK OLMALI,ELE BİRAZ YAPIŞACAK OLMALI
-HAMURU GENİŞ UÇ TAKILI KREMA TORBASINA DOLDURUN
-AZ YAĞLI FIRIN TEPSİSİNE UZUN VEYA YUVARLAK BİÇİMDE SIKIN YADA KAŞIKLA ŞEKİLLENDİRİN
-ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELİ FIRINDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİN
-FIRINI KAPATIN VE 30-40 DAKİKAKAPAĞINI AÇMADAN HAMURU DİNLENDİRİN
-....................................................................................
-KREMASI İÇİN-
-ÇELİK BİR TENCEREYE SÜT HARİÇ TÜM MALZEMELERİ KOYUP,KARIŞTIRIN
-SICAK YADA ILIK OLARAK SÜTÜ AZAR AZAR KATIP,KARIŞTIRARAK PİŞİRİN
-ALTINI KAPATTIKTAN SONRA ARA SIRA KARIŞTIRARAK SOĞUTUN
.EKLERİ ENLEMESİNE KESEREK,ÜST KAPAĞINI ÇIKARIP,AYIRIN
-HAZIRLANAN EKLER KEKİNİN İÇİNE KREMA TORBASI YARDIMI İLE BU KREMAYI DOLDURUN VE AYIRDIĞINIZ ÜST KAPAĞI ÜZERİNE KAPATIN
-BİTTER ÇİKOLATAYI 1 ÇORBA KAŞIĞI SÜTLE BENMARİ USULÜ ERİTİN(İÇİ SICAK SU DOLU BAŞKA BİR KABINİÇİNE OTURTARAK VE ERİYENE KADAR SÜREKLİ KARIŞTIRARAK)
-PARLAKLIK İÇİN MARGARİNİ EKLEYİN VE PASTALARIN ÜZERİNE DÖKÜN
-ÜZERİNE HİNDİSTAN CEVİZİ VEYA DÖVÜLMÜŞ ANTEP SERPİP ,SERVİS YAPIN .
-AFİYET OLSUN-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder