21 Ocak 2010 Perşembe

ÇİĞ KÖFTE TARİFİ


ÇİĞ KÖFTE TARİFİ-7/8KİŞİLİK
MALZEMELER:
750GRAM KÖFTELİK İNCE BULGUR
350GRAM KIYMA
2YEMEK KAŞIĞI SALÇA-VARSA 1 YEMEK KAŞIĞIDA BİBER SALÇASI
1 ORTA BOY İNCE KIYILMIŞ KURU SOĞAN
100 GRAM İSOT
4 ADET SOYULMUŞ DOMATES
3 ÇAY BARDAĞI LİMON SUYU
KİMYON,KARABİBER,KÖFTE OTU KARIŞIMI BAHARAT
1.5 BAĞ MAYDANOZ İNCE KIYILMIŞ
1 BAŞ EZİLMİŞ SARIMSAK
HAZIRLANIŞI:
KURU SOĞAN,SALÇA VE İSOTUN YARISINI YARIM SU BARDAĞI SU İLE ISLATARAK KARIŞTIRIN.BULGURU İLAVE EDEREK BULGURLAR YUMUŞAYANA KADAR DOMATESLERİ TEKER TEKER İLAVE EDEREK YOĞURUN.BU İŞLEM YAKLAŞIK 20/30DAKİKA SÜRECEKTİR.DOMATESLERİ HER EKLEDİĞİNİZDE İYİCE EZEREK PARÇALANMASINI SAĞLAYIN.
KIYMAYI VE KALAN İSOTU YARIM SU BARDAĞI SU VE 1.5 ÇAY BARDAĞI LİMON İLE YOĞURUN VE BULGURLA BİRLEŞTİRİN.1 YEMEK KAŞIĞI KARIŞIK BAHARAT EKLENEREK 20-25 DAKİKA YOĞURULUR.
SON OLARAK İNCE İNCE KIYILMIŞ OLAN YEŞİL SOĞAN,SARIMSAK ,MAYDANOZ VE 1.5 ÇAY BARDAĞI LİMON SUYU İLAVE EDİLEREK KARIŞTIRILIR VE SERVİS YAPILIR.
YANINDA GÜZEL BİR SALATA VE GENİŞ YAPRAKLI MARUL OLURSA ÇOK GÜZEL OLUR..AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder