5 Şubat 2010 Cuma

TANTUNİ TARİFİ


TANTUNİ TARİFİ
MALZEMELER:
...250GR AZ YAĞLI KIYMA
...2ADET SOĞAN
...2ADET DOMATES
...TUZ
PİYAZI İÇİN
...2ADET SOĞAN
...YARIM DEMET MAYDANOZ
...SUMAK PUL BİBER
...TUZ
----HAZIRLANIŞI---
KIYMA İÇİNE YARIM ÇAY BARDAĞI SU EKLENEREK KAVRULUR.SUYUNU ÇEKİNCE İNCE İNCE DOĞRADIĞIMIZ 2 ADET SOĞANI KOYUP TAVANIN KAPAĞINI KAPATIP ARADA KARIŞTIRARAK SOĞANI ÖLDÜRELİM.2YEMEK KAŞIŞIĞI SIVI YAĞ KATALIM.2 DAKİKA BÖYLE KARIŞTIRARAK KAVURUP TUZUNU EKLEYELİM.DOMATESLERİ MİNİK KÜPLER HALİNDE DOĞRAYIP EKLEYELİM.2 DAKİKADA BÖYLE KARIŞTIRALIM.İÇİNE BİRAZ KİMYON VE PUL BİBER KATIP,KARIŞTIRALIM.-
PİYAZI İÇİN: SOĞANLARI PİYAZLIK DOĞRAYIP,MAYDANOZU KIYALIM.TUZ SUMAK VE PUL BİBERİ EKLEYİP KARIŞTIRALIM.
YARIM EKMEĞİN ARASINI AÇIP İÇİNİ ÇIKARALIM,ÖNCE KIYMADAN İÇİNE DAĞITIP,SONRADA PİYAZDAN KOYUP,ÜZERİNEDE LİMON SIKIP YİYELİM.NASIL ÇOK GÜZEL DEĞİLMİ. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder