16 Şubat 2010 Salı

LAHMACUN TARİFİ

LAHMACUN TARİFİ
MALZEMELER:
...2 SU BARDAĞI UN
...2 ÇAY KAŞIĞI TUZ
...3 GR KURU MAYA
...1 ADET LİMON
...YARIM TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
...YARIM ÇAY BARDAĞI ILIK SU
...150 GR YOĞURT
...YARIM KG DOMATES
...1 ORTA BOY SOĞAN
... 250 GR KIYMA
...1DEMET MAYDANOZ
...6DİŞ SARMISAK
...5 ADET SİVRİ BİBER
...1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
-----LAHMACUN PİŞİRİLMESİ--------------------------------------------
SOĞAN,MAYDANOZ VE SİRİ BİBERİ İNCE KIYIN.SARMISAĞI DÖVÜN.MAYA VE TOZ ŞEKERİ ILIK SUYLA EZİN.LİMONU SEKİZE BÖLÜN.KABUKLARI SOYULMUŞ DOMATESLERİDE MİNİK KÜPLER HALİNDE DOĞRAYIN.
...UNU ELEYİN.2 YEMEK KAŞIĞI AYIRIP KALANINI 2 ÇAY KAŞIĞI TUZ KATIP KARIŞTIRIN.UNUN ORTASINI HAVUZ ŞEKLİNDE AÇIN.
...MAYALI ŞEKERLİ SUYU VE YOĞURDU KOYUP İYİCE KARIŞTIRIN.
...ELDE EDİLEN YUMUŞAK HAMURU ELE YAPIŞMAZ KIVAMA GELENE KADAR YOĞURUN.
...ÜZERİNE NEMLİ BİR BEZ ÖRTEREK YARIM SAAT KADAR ILIK BİR ORTAMDA MAYALANMAYA BIRAKIN.
...HAMURU İRİ YUMURTA BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALARA AYIRIN.
...HER PARÇAYI UNLAYIP ELİNİZLE YARIM SANTİM KALINLIKTA YUVARLAK ŞEKİLDE AÇIN.
---LAHMACUN HARCININ HAZIRLANIŞI---------------------------------
BİR KAPTA DOMATESİ,SOĞANI,KIYMAYI,MAYDANOZU,SİVRİ BİBERİ,SARMISAĞI,TUZ VE KARABİBERİ İYİCE KARIŞTIRIN.
...HAZIRLANAN HARCI,AÇTIĞINIZ HAMURLARIN ÜZERİNE YAYIN..
...HAMURLARIN KENARINDA 1 SANTİM KADAR BOŞLUK KALSIN.
...UNLADIĞINIZ FIRIN TEPSİSİNE LAHMACUNU KOYUN.
...ÖNCE FIRINI 220 DERECE ISITIN.LAHMACUNLARI FIRINA KOYUN.15 DAKİKA İÇİNDE HAZIRDIR.HER İHTİMALE KARŞI KONTROL ETMEYİ UNUTMAYIN---AFİYET OLSUN--

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder