16 Şubat 2010 Salı

LAHMACUN TARİFİ

LAHMACUN TARİFİ
MALZEMELER:
...2 SU BARDAĞI UN
...2 ÇAY KAŞIĞI TUZ
...3 GR KURU MAYA
...1 ADET LİMON
...YARIM TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
...YARIM ÇAY BARDAĞI ILIK SU
...150 GR YOĞURT
...YARIM KG DOMATES
...1 ORTA BOY SOĞAN
... 250 GR KIYMA
...1DEMET MAYDANOZ
...6DİŞ SARMISAK
...5 ADET SİVRİ BİBER
...1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
-----LAHMACUN PİŞİRİLMESİ--------------------------------------------
SOĞAN,MAYDANOZ VE SİRİ BİBERİ İNCE KIYIN.SARMISAĞI DÖVÜN.MAYA VE TOZ ŞEKERİ ILIK SUYLA EZİN.LİMONU SEKİZE BÖLÜN.KABUKLARI SOYULMUŞ DOMATESLERİDE MİNİK KÜPLER HALİNDE DOĞRAYIN.
...UNU ELEYİN.2 YEMEK KAŞIĞI AYIRIP KALANINI 2 ÇAY KAŞIĞI TUZ KATIP KARIŞTIRIN.UNUN ORTASINI HAVUZ ŞEKLİNDE AÇIN.
...MAYALI ŞEKERLİ SUYU VE YOĞURDU KOYUP İYİCE KARIŞTIRIN.
...ELDE EDİLEN YUMUŞAK HAMURU ELE YAPIŞMAZ KIVAMA GELENE KADAR YOĞURUN.
...ÜZERİNE NEMLİ BİR BEZ ÖRTEREK YARIM SAAT KADAR ILIK BİR ORTAMDA MAYALANMAYA BIRAKIN.
...HAMURU İRİ YUMURTA BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALARA AYIRIN.
...HER PARÇAYI UNLAYIP ELİNİZLE YARIM SANTİM KALINLIKTA YUVARLAK ŞEKİLDE AÇIN.
---LAHMACUN HARCININ HAZIRLANIŞI---------------------------------
BİR KAPTA DOMATESİ,SOĞANI,KIYMAYI,MAYDANOZU,SİVRİ BİBERİ,SARMISAĞI,TUZ VE KARABİBERİ İYİCE KARIŞTIRIN.
...HAZIRLANAN HARCI,AÇTIĞINIZ HAMURLARIN ÜZERİNE YAYIN..
...HAMURLARIN KENARINDA 1 SANTİM KADAR BOŞLUK KALSIN.
...UNLADIĞINIZ FIRIN TEPSİSİNE LAHMACUNU KOYUN.
...ÖNCE FIRINI 220 DERECE ISITIN.LAHMACUNLARI FIRINA KOYUN.15 DAKİKA İÇİNDE HAZIRDIR.HER İHTİMALE KARŞI KONTROL ETMEYİ UNUTMAYIN---AFİYET OLSUN--

5 Şubat 2010 Cuma

TANTUNİ TARİFİ


TANTUNİ TARİFİ
MALZEMELER:
...250GR AZ YAĞLI KIYMA
...2ADET SOĞAN
...2ADET DOMATES
...TUZ
PİYAZI İÇİN
...2ADET SOĞAN
...YARIM DEMET MAYDANOZ
...SUMAK PUL BİBER
...TUZ
----HAZIRLANIŞI---
KIYMA İÇİNE YARIM ÇAY BARDAĞI SU EKLENEREK KAVRULUR.SUYUNU ÇEKİNCE İNCE İNCE DOĞRADIĞIMIZ 2 ADET SOĞANI KOYUP TAVANIN KAPAĞINI KAPATIP ARADA KARIŞTIRARAK SOĞANI ÖLDÜRELİM.2YEMEK KAŞIŞIĞI SIVI YAĞ KATALIM.2 DAKİKA BÖYLE KARIŞTIRARAK KAVURUP TUZUNU EKLEYELİM.DOMATESLERİ MİNİK KÜPLER HALİNDE DOĞRAYIP EKLEYELİM.2 DAKİKADA BÖYLE KARIŞTIRALIM.İÇİNE BİRAZ KİMYON VE PUL BİBER KATIP,KARIŞTIRALIM.-
PİYAZI İÇİN: SOĞANLARI PİYAZLIK DOĞRAYIP,MAYDANOZU KIYALIM.TUZ SUMAK VE PUL BİBERİ EKLEYİP KARIŞTIRALIM.
YARIM EKMEĞİN ARASINI AÇIP İÇİNİ ÇIKARALIM,ÖNCE KIYMADAN İÇİNE DAĞITIP,SONRADA PİYAZDAN KOYUP,ÜZERİNEDE LİMON SIKIP YİYELİM.NASIL ÇOK GÜZEL DEĞİLMİ. AFİYET OLSUN.